Monttu auki 26.10

 26.10.2010 kävimme vimein Joukon kanssa suorittamassa kirnujen kaivuun loppuun, tosin suuret kivet jäi vielä Monttuun paikoilleen. Katsotaan jos joskus saisi nekin siirrettyä, siinä kun tarttis miesvoimaa ja vahvoja liinoja tai vastaavaa.

Kaivuiden yhteydessä uusia, pieniä kirnuja löytyi aina sitä mukaankun maata saatiin siirrettyä, ja olisi varmasti löytynyt vielä lisääkin jos vain olisimme jatkaneet kaivuita. Nyt, tässä hiidenkirnu rykelmässä on eri kokoisia kirnuja jopa 17 vai oliko niitä peräti 19kpl.

Kartta kirnuille
(Tais mennä linkki vähän viereen, mutta suunnilleen tässä ne on)
Muutaman viikon sisällä on tulossa lisäselvityksiä näistä ja muista hiidenkirnuista sekä muista löydöksistäni, kunhan teemme geologin kanssa kierroksen alueella.
7.11.2010 kävimme geologin kanssa katsastamassa löytöni ja näky oli hänelle yllätys, kuinka monta hiidenkirnua voikaan olla näin pienellä alueella!
Hiidenkirnujen puhdistus mullasta ja kurasta jatkuu vielä lähipäivinä, sen jälkeen kirnut onkin esittelykunnossa! Uusien hiidenkirnujen etsintä ja kaivuu muualla jatkuu, joten kannattaa seurata tätä blogia ja ihmetellä kuinka paljon ja kuinka läheltä niitä voikaan löytyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti